29. Λίμα (2)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2002
Στο μέσο της διαδρομής προς Λίμα από το λεωφορείο παρατηρώ έναν κόλπο με μεγάλα κύματα όπου πλήθος κόσμου κάνει surfing. Αρκετοί κάνουν surfing και στην παραλία δίπλα στο Μιραφλόρες (Miraflores), ίσως την καλύτερη περιοχή της Λίμα όπου κλείνω δωμάτιο σε ένα hostel. Μετακινούμαι με ταξί και επισκέπτομαι ένα μουσείο με κεραμικά και ένα μεγάλο ενδιαφέρον πάρκο με δέντρα, φυτά, ζωολογικό κήπο και ενυδρείο. Η μοναδική ηλιόλουστη ημέρα που πέτυχα στη Λίμα. Το βράδυ συναντώ τον Φρανσίσκο και τη Σάντρα. Τρώμε σε παραδοσιακό εστιατόριο σουβλάκια που θυμίζουν το δικό μας κοκορέτσι, συκώτι, καρδιά, πνευμόνι κλπ αλλά σε μεγαλύτερα κομμάτια. Μετά πηγαίνουμε σε υπόγειο κλαμπ όπου χορεύουμε σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2002
Το πρωί έχω ραντεβού με τη Σάντρα στο Μουσείο Τέχνης (Museo de Arte) μα κάποιο λάθος έγινε στη συνεννόηση. Δεύτερη αναποδιά ότι το μουσείο είναι κλειστό σήμερα. Επιστρέφω στην αγορά του Μιραφλόρες από όπου αγοράζω εξαιρετικής ποιότητας μάλλινα αλπακά για τη μητέρα μου, τα τελευταία δώρα. Τελικά συναντιόμαστε με Φρανσίσκο και Σάντρα το απόγευμα. Καθόμαστε σε πεζόδρομο απολαμβάνοντας μία κανάτα σαγκρία. Αν και είναι σχετικά ευκατάστατοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους στο Περού. Η Σάντρα δεν έχει βρει δουλειά ως ψυχολόγος και ψάχνει όχι απαραίτητα στο αντικείμενό της. Θα προτιμούσαν να ζουν στην Ευρώπη η οποία έρχεται αμυδρά στο μυαλό μου. Τελευταία βραδιά στο Περού. Βρίσκομαι μεταξύ δύο κόσμων. Έχω αποκοπεί από την πραγματικότητα, σαν εξωτερικός παρατηρητής ακόμη και του εαυτού μου, όλα έχουν μια ελαφρότητα και τίποτε ιδιαίτερη σημασία. Συνεχίζουμε με τη Σάντρα στο μπαρ BAUHAUS που παίζει μουσική ροκ, Smiths, James, Cure, Iggy Pop αλλά και κομμάτια με ισπανικό στοίχο. Στα περισσότερα τραγούδια προβάλλεται παράλληλα βιντεοκλίπ σε μεγάλη οθόνη. Χορεύουμε μέχρι το πρωί.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2002
Ξυπνάω το μεσημέρι, πηγαίνουμε με τη Σάντρα στο Μουσείο Τέχνης. Ωραίος ο πίνακας "El Lection" (Η Διάλεξη). Τελευταία βόλτα για καφέ στο εμπορικό κέντρο Larcomar Shoping Senter δίπλα στον ωκεανό. Αναχωρώ για Μαδρίτη στις 20:00. Μετά τη χθεσινή βραδιά σε όλη τη διαδρομή κοιμάμαι.

No comments: